Spal :: Κουφώματα Αλουμινίου-P.V.C ::   -   Τηλ.: 22310/66.533 - 28.012

facebooktwitterlinkedin


espa 2020 espa 2020

Επιλογή Γλώσσας

Το Etalbond® είναι ένα τεχνολογικά προηγμένο προϊόν του οποίου τα μοναδικά χαρακτηριστικά διευκολύνουν τη δημιουργική αρχιτεκτονική σχεδίαση. Καμπύλες και επίπεδες επιφάνειες με ζωηρά χρώματα δημιουργούν νέα φινέτσα σε κτίρια και κατασκευές κάθε είδους.

Ελκυστικό και ευέλικτο, το Etalbond είναι η απόλυτη λύση μεταλλικής επικάλυψης για εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες σε νέες κατασκευές και ανακαινίσεις. Το υλικό είναι δύσκαμπτο, ελαφρύ, ανθεκτικό και έχει ικανοποιητικές μονωτικές ιδιότητες εξασφαλίζοντας αποδοτικά σε επίπεδο ενέργειας κτίρια. Επιπρόσθετα, μορφοποιείται εύκολα σε ποικιλία σχημάτων (επεξεργασία του Etalbond) και εγκαθίσταται εύκολα.

Το Etalbond είναι ένα πρώτης τάξης σύνθετο πλαίσιο, τύπου "sandwich", που αποτελείται από μη τοξικό πυρήνα πολυαιθυλενίου που είναι καλά κολλημένος ανάμεσα στην πρόσοψη λεπτού αλουμινίου και στα φύλλα επαφής. Τα φύλλα Etalbond παράγονται με διαφορετικά πάχη πυρήνα 2, 3 και 5mm με φύλλα αλουμινίου 0,5, με καθιερωμένα πάχη φύλλων 1000, 1250, 1500 και 2000mm και μήκη από 1000 έως 5000mm. Έτσι, το συνολικό πάχος του Etalbond είναι 3, 4 και 6mm.

etalbond1

Η συγκόλληση των φύλλων αλουμινίου με τον πυρήνα επιτυγχάνεται με υψηλή συμπίεση των τριών μερών (δύο φύλλα αλουμινίου και συγκολλητική ουσία μαζί με το πολυαιθυλένιο) μέσα στους κυλίνδρους, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός γερού και εξαιρετικά δύσκαμπτου επίπεδου φύλλου σύνθετου πλαισίου.

Το Etalbond είναι εξαιρετικά κατάλληλο σε δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες όπως σε ρυπογόνες αστικές και βιομηχανικές περιοχές, καθώς τα πλαίσια πρακτικά δεν χρειάζονται συντήρηση ενώ ο καθαρισμός τους είναι απλός.

Η σχεδίαση ενός συγκεκριμένου κτηρίου μπορεί να δώσει χαρακτήρα σε μια ολόκληρη περιοχή, ακόμα και σε μια πόλη. Στη σύγχρονη εποχή, η διαρκής καινοτομία στη σχεδίαση καθιστά το Etalbond φυσικό σύμμαχο των αρχιτεκτόνων.

Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος. Κάθε κατασκευή σε ανοιχτό χώρο απαιτεί ειδική μελέτη. Διόδια αυτοκινητοδρόμων και πρατήρια βενζίνης, βιομηχανικά κτήρια και σήραγγες, όλα πρέπει να συνδυαστούν αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον. Γι’ άλλη μια φορά, το Etalbond προσφέρει ιδανικές λύσεις.

Πλεονεκτήματα

Τα κύρια πλεονεκτήματα του Etalbond, του οποίου τα μοναδικά χαρακτηριστικά εκτοπίζουν τα παραδοσιακά υλικά κατασκευής, είναι:

Εξαιρετικός λόγος αντοχής προς βάρος

Αυξημένη δυσκαμψία

Απλές τεχνικές μορφοποίησης

Επειδή είναι ελαφρύ, εκτός από την ευκολία μορφοποίησης και εγκατάστασης, απαιτούνται περιορισμένες τεχνικές γνώσεις και χρόνος συναρμολόγησης, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές εργασίες κατασκευής.

Γρήγορη εγκατάσταση

Συνδέεται απευθείας με τον μειωμένο χρόνο ολοκλήρωσης του έργου.

Ανθεκτικό σε ακραίες καιρικές συνθήκες (έκθεσης και θερμοκρασίας)

Οι διεξοδικές δοκιμές κατά τη διάρκεια της παραγωγής εγγυώνται την ικανότητα αντοχής του υλικού σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Εξαιρετικά χαρακτηριστικά UV που διατηρούν το χρώμα μετά από παρατεταμένη έκθεση.

Εύκολη συντήρηση – φινίρισμα με ψεκασμό, ανθεκτικό στη ρύπανση, στα οξέα, στις βάσεις και στα άλατα.

Τα πλαίσια μπορούν να καθαριστούν εύκολα με ήπιο απορρυπαντικό λόγω των λείων επιφανειών τους.

Βαφή 3 στρώσεων PVDF

etalbond2

Το σύστημα βαφής PVDF είναι σύστημα 3 επιστρώσεων, 3 κύκλων ξηράνσεως και περιλαμβάνει, στρώμα μεταλλικής βαφής και επιπλέον Διαφανές στρώμα PVDF. Το συνολικό πάχος της στεγνής μεμβράνης είναι 30- 32 μm (μικρά) και αποτελείται από: μια επίστρωση χημικής προetalbond3εργασίας (επίστρωση μετατροπής, συνήθως χρωμάτωση για την προστασία του Αλουμινίου) μία επίστρωση από ανασταλτικό αστάρι, μία επίστρωση μεταλλικού ή συμπαγούς χρώματος και τέλος μία επίστρωση με διαφανές βερνίκι (ρητίνη).
Η κατοπτρική στιλπνότητα του χρώματος μετρημένη με όργανο στις 60° είναι 30 με 40 %. Αυτό το υψηλής ποιότητας σύστημα επίστρωσης επιδεικνύει εξαιρετικές επιφανειακές ιδιότητες, έξοχη ανθεκτικότητα στα εξωτερικά περιβάλλοντα, εύκολη διαμορφωσιμότητα, εξαιρετική αντίσταση στο ξεθώριασμα (φαρινάρισμα) του χρώματος και τη μείωση της στιλπνότητας, καλή πρόσφυση και μεγάλη αντίσταση στη διάβρωση.

Πλεονεκτήματα με μία ματιά:

  • Κατάλληλο για αρχιτεκτονικές εφαρμογές
  • Κατάλληλο για κανονικά περιβάλλοντα
  • Προσφέρει μεγάλη ποικιλία έντονων χρωμάτων όπως και λαμπρών μεταλλικών χρωμάτων με την χρήση ρινισμάτων αλουμινίου (μικρά μεταλλικά σωματίδια)
  • Η προστατευτική διαφανής επίστρωση προστατεύει το σύστημα βαφής από την υπεριώδη ακτινοβολία
  • Παρέχει αυξημένη αντίσταση στις εκδορές
  • Περιέχει 70% Kynar 500 or Hylar 5000 ρητίνες
  • Ικανοποιεί ή υπερέχει των απαιτήσεων επιδόσεων της ECCA.

Το σύστημα επιστρώσεων PVDF-XLS είναι ένα σύστημα υψηλών επιδόσεων 3 στρώσεων φθοριωμένου πολυμερούς, που χρησιμοποιεί το Coraflon (θερμοσκληρυνόμενη ρητίνη) ώς διαφανή επίστρωση για αυξημένη αντίσταση σε ακραίες θερμοκρασιακές αλλαγές, σε ατμοσφαιρικούς ρυπαντές όπως όξινη βροχή, βιομηχανική ρύπανση, έντονη υπεριώδη ακτινοβολία και αλκαλικές ουσίες.

etalbond4

Πλεονεκτήματα με μία ματιά:

  • Το Coraflon σαν μία προστατευτική διαφανής επίστρωση προσφέρει αυξημένη αντίσταση στην υπεριώδη ακτινοβολία
  • Επιδεικνύει εξαιρετική αντίσταση απέναντι σε έντονα επιθετικά περιβάλλοντα.
  • Ικανοποιεί ή υπερέχει των απαιτήσεων επίδοσεων της ECCA.
  • Η ανθεκτικότητα της βαφής πάνω από 20 έτη είναι δεδομένη.

Πολυεστερική βαφή υψηλής ανθεκτικότητας, φινίρισμα 2 στρώσεων

etalbond5

Το Etalbond είναι διαθέσιμο τώρα και σε βαφή 2 στρώσεων πολύ ανθεκτικού πολυεστέρα, για να παράσχει στους πελάτες μία εξαιρετικής ανθεκτικότητας τελική επίστρωση. Με βάση μία ειδική πολυεστερική ρητίνη και χρησιμοποιώντας μία γκάμα από τις πλέον ανθεκτικές χρωστικές ουσίες, επιπλέον έχει σημαντικά χαμηλότερο κόστος από το pvdf.

etalbond6

Τα προϊόντα Etalbond αναπτύσσονται συνεχώς, εξελίσσονται και βελτιώνονται, καθώς συνεχώς δημιουργούνται νέες αγορές για προβαμμένα προϊόντα ελάσεως. 

Πλεονεκτήματα με μία ματιά:

  • Η πολυεστερική βαφή υψηλής ανθεκτικότητας σαν διαφανής προστατευτική επίστρωση παρέχει αυξημένη ευελιξία στις κάμψεις
  • Επιδεικνύει εξαιρετική θερμική αντίσταση
  • Εξασφαλίζει καλή αντίσταση στη διάβρωση
  • Ικανοποιεί ή υπερβαίνει τις απαιτήσεις απόδοσης όπως τίθενται από την ECCA.
  • Μειώνει το κόστος ανά τετρ. μέτρο

Ανάποδη (πίσω) πλευρά ρολλού (ελάσματος Αλουμινίου) 

Σε αυτήν εφαρμόζεται επίχρισμα με ένα προστατευτικό αστάρι που προσφέρει αντίσταση στη διάβρωση του αλουμινίου, προστατεύει δε από πιθανές εκδρορές, τη βαμμένη (άλλη) πλευρά του ρολλού αλουμινίου (όπως αυτός τυλίγεται).

Σημειώσεις:

  • Η συνολική διαδικασία επίστρωσης ελέγχεται αυστηρά και παρακολουθείται σε συνεχή βάση.
  • Η βαμμένη επιφάνεια του ελάσματος προστατεύεται με μία μεμβράνη ελαστομερούς.

etalbond8

Τελική εμφάνιση.

Καμπύλες και επίπεδες επιφάνειες με έντονα χρώματα δημιουργούν νέα φινέτσα σε κτίρια και κατασκευές κάθε είδους. Ελκυστικό και ευέλικτο, το Etalbond είναι η ιδανική μεταλλική επικάλυψη για εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες σε νέες κατασκευές και ανακαινίσεις.

Εφαρμογές

Το Etalbond είναι ένα αυτοστηριζόμενο πλαίσιο, εύκολα μορφοποιήσιμο με εξαιρετική επιπεδότητα, μεγάλη αντοχή και μικρό βάρος. Αυτό το απλό αλλά εξαιρετικά ευέλικτο υλικό είναι ιδανικό για ελκυστική σχεδίαση και αρχιτεκτονική φινέτσα σε χαμηλά και ψηλά κτίρια, υπόστεγα, ταμπέλες, άκρα στεγών και εσωτερικούς χώρους κτιρίων.

Οι επιπρόσθετες αρχιτεκτονικές εφαρμογές περιλαμβάνουν ενδεικτικά:

Ανακαινίσεις κτιρίων

Εσωτερικά χωρίσματα

Ψευδοροφές

Τερματικούς σταθμούς λεωφορείων

Πρατήρια βενζίνης

Περιβλήματα εσωτερικών δοκών

Καλύμματα κολόνων

Καμπύλες ταμπέλες

Είσοδοι κτιρίων

Σταθμοί διοδίων

Εμπορευματοκιβώτια

Καλύμματα μηχανών

Περιφράξεις εξοπλισμού

Αρχιτεκτονικές μεταλλικές επικαλύψεις

Καλύμματα εσωτερικών τοίχων

Το Etalbond είναι ένα οικοδομικό υλικό που μπορεί να μορφοποιηθεί εύκολα σε μικρή ακτίνα επιτρέποντας μεγαλύτερη ποικιλία σχημάτων από πολλά άλλα ανταγωνιστικά οικοδομικά προϊόντα.

Είναι βέβαιο ότι ένα σύστημα μεταλλικής υπερεπικάλυψης Etalbond θα βελτιώσει σημαντικά την αισθητική οποιουδήποτε παλαιού κτηρίου και θα αυξήσει την αξία του.

Copyright © Spal | Design & Development by Profilgroup